חקירות עבירות צווארון לבן: עצות חשובות לנחקר

3 אוקטובר 2023

עורך דין

המונח ׳עבירות צווארון לבן׳ מכסה מגוון רחב של עבירות, שלמרות שבין חלקן קיים דמיון ורובן עשויות להיחקר על ידי אותן רשויות – הן לא ממש זהות. הונאה, מעילה, שוחד או העלמת מס הן העבירות השונות הנכללות תחת המטריה של ׳עבירות צווארון לבן׳.

אם נקלעתם לחקירה בגין חשד לעבירת צווארון לבן כדאי שייצג אתכם עורך דין צווארון לבן מומחה, שיוכל להגן על הזכויות שלכם בזמן החקירה. 

הנה 5 עצות חשובות לגבי הצעדים הראשוניים שבהם יש לנקוט אם אתם נתונים חלילה וחס לחקירה פלילית.

עצה מספר 1: דעו את זכויותיכם

ברוב המקרים, החוקר לא יכול לחייב אתכם לענות על השאלות שלו. החוק מאפשר לאנשי אכיפת החוק לקבל צו חיפוש כדי להשיג מסמכים, מידע אלקטרוני, ראיות מוחשיות וכדומה. לכן, אם המשטרה מגיעה אליכם עם צו חיפוש תקף, אתם צריכים לאפשר לשוטרים לבצע את לשון הצו, אבל לא חייבים לענות על השאלות שלהם.

עצה מספר 2: לשכור עורך דין מומחה בעבירות צווארון לבן

אם אתם בעלי עסק הנתונים לחקירה, כדאי לשכור לפחות שני עורכי דין שיטפלו בנושא, אחד ייצג את העסק ואחד אתכם. עורך הדין שלכם יאפשר לכם לשתף פעולה בחקירה מבלי שתפלילו את עצמכם. עורך הדין של העסק יכול ליצור הפרדה המאפשרת חקירה פנימית מוגנת עו״ד-לקוח, שעשויה להועיל בעת הדיון על החלטות.

עצה מספר 3: לדעת מה אתם יכולים לספר לעובדים שלכם ומה לא

כשאתם אומרים לעובד שאסור לו לדבר עם השוטר או החוקר, אתם עלולים להיות מואשמים בשיבוש מהלכי החקירה. 

בחקירות רציניות, רוב החברות מסדרות לעובדים שלהם מספר עורכי דין. באופן זה, כאשר החוקר יוצר קשר עם אחד העובדים והעובד מדווח על כך למעסיק שלו, אזי המעסיק יכול לספק לעובד עורך דין מטעם החברה. באופן זה, העובד מקבל ייעוץ משפטי שיכול לעזור לו להחליט אם האינטרס שלו הוא לדבר עם החוקרים או לא.

עצה מספר 4: לערוך חקירה פנימית

ברגע שאתם מודעים לחקירה אפשרית, חשוב מאוד שהעסק יערוך בעצמו חקירה פנימית על מנת שנתוני החקירה יאפשרו לו לקבוע אם העסק נחשף לעבירה פלילית או לא. חקירה זו צריכה להיעשות מתוך הבנה שיתכן שיש עובדים שכבר מדברים עם גורמי אכיפת החוק. מטרת החקירה הפנימית היא לקבוע אם העסק חשוף לחקירה פלילית.

עצה 5: לנתח את החשיפה שגיליתם

חקירה מעמיקה אמורה לספק לכם מידע איכותי על מידת החשיפה של העסק לעבירה פלילית. אם תקבעו שמדובר במעט מאוד חשיפה, יתכן שכדאי ליצור קשר עם החוקרים כדי לשתף אותם בממצאים שלכם. אם תקבעו שקיימת חשיפה, אזי מומלץ לשקול נקיטת צעדים שיאפשרו לכם לטפל בנושא, כמו גם לשקול אם שיתוף פעולה מוקדם עם החוקרים עשוי למנוע השלכות חמורות יותר.

מאמר זה נכתב בשיתוף עידן רוקח משרד עורכי דין >>  https://idanrokach.co.il/

כתובתינו
מגדל בסר 3, קומה 35, רח’ מצדה 9, בני ברק
03-609-6467
או התקשרו לנייד: 050-7637376
פקס
1533-6096467
דואר אלקטרוני
office@acs-law.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות

לקבלת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות חייגו 03-6096467

או שלחו פרטים ואנו נחזור אליכם