מה חשוב לדעת על מיסוי של חנויות אי-קומרס? 

26 יולי 2021

ניהול כספים

סוגיות המס מקבלות משנה תוקף בתקופה שבה הרבה אנשים שוקלים לשנות סטטוס משכירים לעצמאים. כיום, הרבה יותר אנשים מחליטים להיכנס למסחר מקוון ולהקים חנויות אי קומרס. עורכי דין שמתמחים במיסוי מדגישים שכמו בכל עסק שמקימים, יש להביא בחשבון את חבויות המס גם בעסקי מכירות באינטרנט, על מנת שלא להסתבך מול הרשויות וכדי להימנע מקנסות או חקירות.

מרגע שיש הכנסות, קיימת חבות במס 

חנות אי קומרס אמורה להניב הכנסות כמו כל עסק פיזי. למרות שלא צריכים להחזיק חנות ולשלם שכר דירה בעסק, מרגע שיש לכם נכס דיגיטלי (למידע נוסף) קיימת חבות במס. אנו מאחלים לכם שתגיעו להיקף מכירות נרחב ותראו חיל במעשה ידיכם, אולם שימו לב שכל עצמאי ובעל עסק בארץ, ממש כמו כל שכיר, צריך לשלם מס הכנסה מרגע שקיימות הכנסות. 

גובה המס תלוי בגובה ההכנסה. ככל שההכנסה גבוהה יותר, שיעור המס עשוי להיות גבוה יותר. שיעור המס המעודכן, שרלוונטי גם לחנויות אי קומרס עומד על מינימום של עשרה אחוזים, עבור הכנסה שנתית של עד 75,480 ₪. מרגע שההכנסה חוצה את הסכום הזה אך איננה עולה על 108360 ₪ לשנה, שיעור המס על המדרגה השניה מגיע לארבעה עשר אחוזים. במידה ומצליחים להפיק הכנסות שעולות על 502921 ₪ מחנויות אי קומרס או משילוב עם עסקים נוספים, מגיעים למדרגת המס המכסימלית כיום בישראל. מדרגה זו עומדת כיום על ארבעים ושבעה אחוזים. 

מע”מ עבור מכירות בישראל 

עבור מי שפותח חנות אי קומרס ומעולם לא היה בעלים של עסק עצמאי חשוב להכיר מיסוי שעשוי להיות רלוונטי – מע”מ. רק מי שמוגדר כעוסק פטור איננו נושא בעלות מס זה. מס ערך מוסף הוא מס שלמעשה נגבה על ידי העסק מכל מכירה שמתבצעת בישראל. ברגע שמזמין המוצר הינו ישראלי יש להוסיף על מחיר המכירה הרגיל את שיעור המס הנוכחי שעומד כיום על 17 אחוז. חשוב להדגיש כי במידה והחנות רשומה כעוסק מורשה או כחברה בעל החנות יכול להצהיר גם על הוצאות רלוונטיות שמאפשרות קיזוז במע”מ. לצורך כך, יש להגיש פעם בחודש או חודשיים (תלוי בסך הכנסות העסק) דוח מע”מ. 

מכירות אונליין שפטורות מע”מ 

חנויות אי קומרס ומכירות באינטרנט בכלל עשויים לפעול בכל מיני צורות של ביצוע עסקאות. צורת עסקה מאוד פופולרית נקראת דרופשיפינג ויש לה משמעות רחבה שמשפיעה גם על חבויות המס. לגבי רווח ממכירות כאלה, מתקיימת חבות מס במס הכנסה. ההכנסה כאן רשומה כסוג של עמלה או דמי תיווך וזו הכנסה חייבת במס לכל דבר לפי מדרגת המס (כפי שציינו קודם לכן). אולם לעניין המע”מ יש דגש מיוחד. מכיוון ששיטת המכירות הזאת פונה לרוב ללקוחות מחו”ל, לא מישראל, הרי שמרכיב המע”מ לא קיים. במילים אחרות, ברגע שזו עסקה מחוץ לישראל, לא צריך לשלם מע”מ על העסקאות.

הוצאות מוכרות מקטינות את חבות המס 

בכל פעילות של אי קומרס קיימים מרכיבי הוצאות לצד או במקביל להכנסות השוטפות. כעסק, מותר ואפילו חשוב להצהיר על כל ההוצאות שהוצאתם לצורך מימוש ההכנסה. לדוגמא, עלויות של הקמת האתר הן הוצאות מוכרות והן מקזזות ומקטינות את חבות המס שלכם. אם שילמתם לצלם שיצלם את המוצרים שהעליתם לאתר באופן מקצועי, עלויות הצילום הללו הן הוצאות מוכרות. באותו אופן, גם הוצאות אחרות שמתבקשות עבור ניהול העסק והפעלת החנות מותרות בקיזוז. על מנת להתיר את הקיזוז, את הקבלות או החשבוניות יש לשמור ולתעד. 

 

כתובתינו
מגדל בסר 3, קומה 35, רח’ מצדה 9, בני ברק
03-609-6467
או התקשרו לנייד: 050-7637376
פקס
1533-6096467
דואר אלקטרוני
office@acs-law.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות

לקבלת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות חייגו 03-6096467

או שלחו פרטים ואנו נחזור אליכם