חשיבותו של הסכם ממון טרם החתונה

16 יוני 2021

מסירה משפטית הינה מסירה המתייחסת למסירה של מסמכים ודברים חסויים אל בתי המשפט, משרדי עורכי דין, משרדי ראיית חשבון, ובעיקר משרדים ממשלתיים בדחיפות מהירה במיוחד

הסכם ממון

לנושא החתימה על הסכם ממון יש הרבה מאד גורמים שמצדדים בצעד זה, אך יש גם גורמים אחרים שמתנגדים לו נחרצות. מטרת הסכם זה היא להסדיר את נושא הממון והנכסים אשר כל אחד מבני הזוג מביא אתו לקן המשפחתי החדש אשר מוקם בימים אלו.

קיימת חשיבות רבה לחתימה על הסכם ממון לפני הנישואים, כדי שכל צד ידע אילו נכסים בעלי ערך כספי רב כל אחד מהם הביא למערכת הזוגית. המטרה היא לחתום על ההסכם כאשר בני הזוג נמצאים לפני החתונה וזאת כיוון שכאשר יש אהבה והבנה גדולה, אפשר לשוחח עם בני הזוג באופן הגיוני ומעשי. כאשר הנישואין יעלו על שרטון יהיה הרבה יותר קשה להגיע להידברות.

החשיבה שעומדת מאחורי הסכם ממון היא לקבל מראש החלטות לגבי אופן חלוקת הרכוש והממון במקרה של גירושים. הכוונה היא לנטרל את הנכסים הקיימים הללו וליצור חיץ ביניהם לבין הנכסים והממון שיצברו יחד בני הזוג לאחר החתונה מתוך המשכורות שלהם ועסקאות שיבצעו בעסקים שלהם.

כאשר כל הדברים הללו מוסכמים מראש, אין על מה להתווכח. אם חלילה יתגלעו מחלוקות בעתיד, שולפים את הסכם הממון החתום ופועלים על מי ההחלטות שהתקבלו על ידי שני הצדדים ובהסכמתם המלאה.

חתימה משותפת על הסכם ממון

הצורך בחתימה על הסכם ממון נובע כאשר לאחד הצדדים יש ממון או נכסים רבים ואילו לצד השני יש פחות נכסים, או שאין לו כלל. לאור הפערים הרבים מבקש האדם העשיר ביותר מבן הזוג השני לחתום על הסכם מסוג זה.

המגמה היא להגיע לעורך הדין כדי לקבל הסבר מלא על ההיבטים של הסכם ממון ועל ההשלכות של הימצאות הסכם תקף זה במצבים שונים לאורך חיי הנישואין. עורך הדין מדגיש את כל היתרונות ואת כל החסרונות להסכם זה, כיוון שחשוב מאד להבין את מהותו של ההסכם באופן הגיוני, כדי להיות מעשיים בתהליך זה.

מתנגדים לחתימה על הסכם ממון

במקרים רבים בן הזוג שיש לו פחות נכסים אינו מוכן לחתום על הסכם ממון. התנגדות זו יוצרת בעייתיות רבה בקרב המשפחות. אומנם כעת היחסים הם נפלאים והאהבה היא גדולה, אך אם הם לא חותמים על הסכם ממון מחצית מהנכסים שבן הזוג צבר עד הנישואין, יהיו באופן אוטומטי של בן הזוג השני. כאשר מדובר בממון רב ובנכסים בעלי ערך כספי גבוה, נוצרות מחלוקות.

ההשלכות של אי ההסכמה

במקרים רבים עורך הדין אשר פוגש את שני הצדדים ומעביר להם את מלוא ההסברים ומצליח לגשר ולהגיע להבנות אשר מובילות לחתימה על ההסכם. אך יש מקרים רבים שבהם סכסוך זה יוצר חוסר אמון בין הצדדים אשר המשפחות המורחבות שותפות לכך.

יש מקרים שבהם המשפחה מסכימה שבני הזוג יתחתנו גם ללא הסכם ממון, אחרים נותנים להם זמן חשיבה וכך הם חותמים לאחר החתונה ויש גם משפחות שעקב אי חתימה על הסכם ממון, החתונה מתבטלת.

כתובתינו
מגדל בסר 3, קומה 35, רח’ מצדה 9, בני ברק
03-609-6467
או התקשרו לנייד: 050-7637376
פקס
1533-6096467
דואר אלקטרוני
office@acs-law.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות

לקבלת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות חייגו 03-6096467

או שלחו פרטים ואנו נחזור אליכם