מה חשוב לדעת על מיסי ייבוא – המדריך המלא

22 יולי 2021

מבחן IELTS באנגלית לעורכי דין

מיסי ייבוא מוטלים על כל סחורה המיובאת לארץ, בין אם בייבוא אישי או בייבוא מסחרי. גובה שיעור המס אינו אחיד ומשתנה בהתאם לסוג הסחורה ולגובה העסקה, לכן, אם אתם מתכננים לבצע ייבוא של סחורה בזמן הקרוב חשוב מאוד שתדעו מהו בדיוק שיעור המס שתצטרכו לשלם וכיצד תוכלו לעשות זאת מבלי לעבור על החוק. המדריך המלא לפניכם.

מהו מס ייבוא

מס ייבוא מונהג בישראל עוד מימי ראשית המדינה, באותם ימים שיעור המס היה אגרסיבי במיוחד ונועד בעיקר לצורכי הגנה על הייצור המקומי. מיסי הייבוא החלו לרדת בהדרגה עד שבאזור שנות ה-80 של המאה הקודמת חתמה הממשלה על הסכם סחר חופשי עם מדינות “השוק החופשי” ומאז המדיניות הייתה הורדה הדרגתית של המס וחשיפה של המשק לייבוא מתחרה. כיום, גובה שיעור המס מתחיל ב-17% ויכול להגיע אפילו לעשרות אחוזים בתחומי ייבוא שונים.

סוגי מס ייבוא

את מיסי הייבוא ניתן לסווג לשלושה סוגים שונים:

  • מס ערך מוסף – מע”מ – מס בשיעור קבועה העומד נכון לשנת 2021 על כ-17%. המע”מ נגבה באופן אחיד על כל חבילה ששוויה עולה על 75 דולר (נכון לזמן כתיבת שורות אלו).
  • מס קנייה – מס עקיף המוטל בשיעור משתנה על תחומי ייבוא שונים. תכליתו לצמצם השפעות שליליות של מוצרי צריכה מזיקים כמו: מכוניות, סיגריות, אלכוהול ועוד. כאמור, שיעור המס משתנה בהתאם לפריט הייבוא ויכול לנוע החל מ-30% ולהגיע לשיעור של 80% ומעלה (גם במקרה זה נכון לזמן כתיבת השורות).
  • מכס – המכס הוא מס המוטל על ייבוא סחורות משתי סיבות עיקריות. הראשונה, גיוס כסף לאוצר המדינה לצורך מימון פעולות הממשלה, והשנייה היא לצורך צמצום של היקפי ייבוא והגנה על התעשייה המקומית. המכס מוטל על תחומיי ייבוא שונים כמו ייבוא מזון, ייבוא מוצרי אלקטרוניקה, חומרי בנייה ועוד.

איך אפשר לחשב את גובה המס?

חבילה לצורך ייבוא אישי, כלומר אינה מיובאת על ידי עוסק, לא מיועדת לצורכי אספקה, ייצור או מתן שירות, ששוויה אינו עולה על 75 דולר הינה פטורה מתשלום מע”מ. החל מ-75 דולר ועד לסכום של כ-500 דולר תחויבו לשלם מע”מ ומס קנייה בהינתן וישנו כזה, אך תיהנו מפטור תשלום המכס. ייבוא העולה על 1,000 דולר יחויב בתשלום מע”מ, מכס ומס קנייה במקרה וישנו כזה. חישוב שיעור המס המדויק משתנה מפריט לפריט ותלוי בסכום העסקה, על מנת לחשב את שיעור המס הצפוי לכם ניתן להיעזר במחשבוני מס שונים אשר מספקים תוצאות מהימנות.

מה חשוב לדעת לפני ביצוע של ייבוא מוצרים לישראל

בטרם אתם מתחילים בייבוא פריטים לארץ בצורה סדרתית מומלץ לדעת את הדברים הבאים:

  • רישיון או אישור – כל מוצר המיובא לישראל מצריך רישיון או אישור מתאים. וודאו כי ברשותכם האישור המתאים בטרם תכניסו סחורה לגבולות המדינה.
  • מאיזה מדינה מותר לייבא – ישנן מדינות אשר הייבוא מהן אסור או מצריך רישיון ייבוא מיוחד. נכון להיום רשימת המדינות מהן אסור לייבא כלל הן: אירן, סוריה ולבנון. אישור ייבוא מיוחד נדרש לייבוא ממדינות להן אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל.
  • דיני ייבוא ותשלומי מס – על מנת שלא לעבור על החוק חשוב להבין בדיני הייבוא ולדעת מהם מיסי הייבוא אותם תידרשו לשלם. מומלץ להיעזר בשירות של עורך דין מכס המכיר את החוק על בוריו.

 

עברתם על החוק, בין אם ביודעין ובין אם בשגגה – כדאי שתגנו על עצמכם

עורך דין מכסה הוא הדמות המקצועית אלייה פונים במקרה והוזמנתם לחקירת מכס או הואשמתם בעבירות מס בתחום המכס, כגון “הברחה” או החזקה של טובין מוברחים.

כמו כן, ישנן מחלוקות מכס במישורים אזרחיים שגם להם עורך דין בתחום יכול לסייע, כמו גם בייצוג לצורך ערעורים .

לסיכום, אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש וכדאי להכיר טוב טוב את מיסי הייבוא והאחריות אשר מוטלת על כתפיכם.

 

כתובתינו
מגדל בסר 3, קומה 35, רח’ מצדה 9, בני ברק
03-609-6467
או התקשרו לנייד: 050-7637376
פקס
1533-6096467
דואר אלקטרוני
office@acs-law.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות

לקבלת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות חייגו 03-6096467

או שלחו פרטים ואנו נחזור אליכם