5 דרכים לחסוך מיסוי של מס הכנסה 

26 יולי 2021

החזרי מס

מערכת המס הנהוגה כיום בישראל היא מערכת מורכבת. חלק מהנישומים (לרוב שכירים) לא מתעסקים בשוטף עם כל מה שקשור במיסוי אולם עצמאים וחלק מבעלי ההכנסות הגבוהות נדרשים להגיש דוחות שוטפים (דוח שנתי, דוח מע”מ ועוד). במידה ויש לכם הכנסות, במיוחד כאלה שלא מעבודה שכירה, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע על מנת שלא להסתבך. בשורות הבאות נסביר על כמה דרכים שיוכלו לעזור לכם לחסוך במס, כחוק. אלה חלק מהזכויות שלכם ומי שמכיר את העובדות – משלם פחות. צריך גם להזכיר שבכל מקרה של בירור או אם מתבצעת מולכם חקירה במס הכנסה או מע”מ, חשוב לפנות לעורך דין כמה שיותר מוקדם.  

  1. לחסוך במס בזכות מערכות סולאריות 

עבור מרבית ההכנסות שאפשר להעלות על הדעת משלמים מיסים. כך למשל הכנסות מעבודה שכירה, הכנסות מעסק, הכנסות מרווחים על השקעות, הכנסות משכר דירה (מעל כ-5000 ₪ בשנה) ועוד. אנשים או עסקים שמחפשים אפיק שיאפשר להם לחסוך במיסוי בשילוב עם הכנסה פסיבית יכולים להתקין מערכת סולארית. בשלב זה קיים פטור ממס הכנסה בגין הכנסה מרווחים שמקבלים ממערכת כזאת, עד לסך של 24,000 ש״ח. כמו כן, ניתן להוציא פטור מדיווח למע״מ, עד לסך הכנסות של 100,000 ש״ח לשנה.

  1. כללו את ההוצאות הקבועות בדוחות המס 

גובה מס ההכנסה נקבע על פי סך ההכנסה השנתית נטו. במס הכנסה הנהיגו את שיטת המדרגות שהמשמעות שלה היא שבעלי הכנסות גבוהות מגיעים למדרגת מס גבוהה יותר ולכן משלמים יותר. יחד עם זאת, אפשר לחסוך ולשלם פחות מס הכנסה, בצורה חוקית לגמרי, כאשר מקפידים לכלול את ההוצאות הקבועות של העסק. כאשר מגישים את השומה למס הכנסה וודאו שמצרפים (אתם או המייצג שלכם) הוצאות עסקיות קבועות כגון ארנונה עסקית, הוצאות חשמל לעסק, הוצאות תפעול שונות וכדומה. כך אתם מייצגים נאמנה את ההכנסה נטו (הכנסות פחות הוצאות) ומשלמים פחות מס. חשוב להוסיף שגם הוצאות משתנות שקשורות לעסק עשויות להיות מוכרות וגם עליהן כדאי וצריך לדווח. כל שקל של הוצאה מקטין את הרווח לצרכי מס. 

  1. לחסוך במס בזכות הפקדה לפנסיה 

חוק פנסיית חובה רלוונטי לכולם. שכירים ועצמאים חייבים להפריש לעצמם חיסכון לעת זקנה. חיסכון פנסיוני יכול להיות קופת גמל, ביטוח מנהלים, הפקדה לקרן פנסיה. עבור הפקדות עד לתקרה מסוימים (למשל לשכירים, עד 7 אחוז מהשכר) מקבלים זיכוי ממס הכנסה. כלומר, זה סוג של הוצאה מוכרת. 

  1. להפקיד לקרן השתלמות משיקולי מס 

קרן השתלמות היא סוג של חיסכון שיכול להניב תשואה מסוימת, על פי מדיניות ההשקעה של שיקולי הקרן. כחוסכים, אתם יכולים להשוות בין קרנות השתלמות שונות, שבהן הכסף “סגור” לתקופה של 3 שנים (אחר כך אפשר למשוך לטובת השלמות) או 6 שנים (אז הכסף נעשה נזיל לכל מטרה אחרת). ופה נכנס גם שיקול של מס. עד תקרה מסוימת שמושפעת מגובה ההכנסה, אפשר להפקיד וליהנות מזיכויים או ניכויי מס.  

  1. תרמתם? הרווחתם פעמיים 

לתרום לארגונים חברתיים ולמטרות טובות זה מבורך. אם אתם תורמים, אתם קודם כל מרוויחים הרגשה טובה ואתם לוקחים חלק בקידום מטרה טובה. בצורה כזאת אפשר להאכיל רעבים, לסייע לעמותות שעוזרות לאנשים חולים וכדומה. הרווח הנוסף הוא שעל כל תרומה אתם גם יכולים לחסוך ולהפחית את התשלומים למס הכנסה. ברגע שתורמים לעמותה או לגוף ציבור מעל סכום מסוים לשנה (כיום, 180 ₪), מקבלים זיכוי מס. כלומר, משלמים פחות מס בגובה של 35 אחוזים מהסכום שתרמתם. 

 

כתובתינו
מגדל בסר 3, קומה 35, רח’ מצדה 9, בני ברק
03-609-6467
או התקשרו לנייד: 050-7637376
פקס
1533-6096467
דואר אלקטרוני
office@acs-law.co.il
2024 © כל הזכויות שמורות

לקבלת ייעוץ מקצועי ללא התחייבות חייגו 03-6096467

או שלחו פרטים ואנו נחזור אליכם